Kort om erhvervsstruktur

Publikationen giver et overblik over udviklingen i perioden i antallet af virksomheder og deres størrelse målt i lønsum i forhold til brancher, ejerforhold og geografisk placering.

 

Publikationen fokuserer på grønlandske virksomheder uden for offentlig administration, forsvar og socialforsikring. Det betyder, at selvstyrets aktieselskaber og nettostyrede virksomheder indgår i undersøgelsen, men at øvrige dele af den offentlige sektor generelt ikke er inkluderet.

 

Statistikkens primære kilder er Grønlands Statistiks beskæftigelsesregister og indkomstregister, der begge er dannet på baggrund af udtræk af data fra Skattestyrelsen. Der redegøres for databehandlingen samt andre problemstillinger i det afsluttende metodeafsnit i nærværende publikation, mens udførlige metodebeskrivelser til kilderegistrene kan findes i seneste publikationer af henholdsvis beskæftigelsesstatistikken og indkomststatistikken.

 

Visse sektorer i det grønlandske erhvervsliv er i høj grad præget af selvstyrevirksomhedernes aktivitet. Et nærmere indblik i de særlige forhold, der gør sig gældende for det grønlandske erhvervsliv, er søgt etableret ved at sammenstille en række nøgletal for selvstyrets virksomheder i publikationens appendiks (afsnit 4).